Tuesday, June 21, 2011

Loony Recenserar



Battle LA, The Plot: Jorden invaderas av elaka aliens och Marinkåren ska rädda världen från dem, OOH-RAH!!!
Uttalas förövrigt HOORAA men betyder alltså inte prostituerad utan är ett uttryck som används i marinkåren för att ingjuta entusiasm och kampvilja. Ingen verkar ha koll på var uttrycket kommer ifrån men det sammankopplas av vissa till det holländska ordet Hoera som uttalas på samma sätt och betyder mer eller mindre hurra. Navy Seals säger HOOYAH istället, och vanliga armen använder det lite mesigare HOOAH. Det gäller ju att särskilja sig liksom!
Och vi kan väl konstatera att tiden då aliens var söta, hette E.T. och bara ville phone home är över, nästan alla filmer med aliens nuförtiden handlar om att de vill döda oss alla.


Ja, lite sidospår där, men det indikerar väl hur intressant filmen var kanske. Jag har inget emot krigsfilmer som är bra, men ser jag Michelle Rodriguez med en K-pist en gång till blir jag fanimej galen!! Är det verkligen BARA hon av alla skådespelande bruttor som klarar rollen!? Isch vad trist hon är! Aaron Eckhart är som alltid snygg, trevlig, och sympatisk (tror aldrig jag sett honom i en riktigt elak roll, kanske värt att kolla upp) och resten av gänget skådespelare är det inget fel på heller. Trevliga pojkar de där :) Will Rothhaar har vuxit på sig och får spela vuxen och kan nog bli ett spännande tillskott bland de manliga skådespelarna i Hollywood så småning om! Ne-Yo och Jim Parrack är med och pangar också och gör det bra!
Som krigsfilm så är det inget fel på den, men det är precis vad den är. En krigsfilm som hyllar marinkåren, som i just det här fallet råkar fightas med elakingar som vill ta över jorden!
Punkt.


No comments:

Post a Comment